Fotokeizer
fotografie met een kroon

Portfolio kleurenfoto's

"... Men ziet bij kleurenfotografie anders dan bij zwart-wit... kortom, visualisatie moet worden gewijzigd door de specifieke aard van de apparatuur en materialen die worden gebruikt." - Ansel Adams

 Of je nu een kleuren- of zwart-wit foto mooier vindt, is een kwestie van smaak. Beide kunnen behoorlijk aantrekkelijk zijn. Sommige van onderstaande foto's zouden het ook goed in zwart-wit doen. Andere niet. Het hangt dus sterk van het onderwerp af. In bepaalde foto's voegt de aanwezigheid van kleuren iets toe wat op geen andere manier kan worden bereikt. Kleuren kunnen diep en doordringend aanwezig zijn of juist heel subtiel zodat het bijna een zwart-wit foto is. Belangrijk is dat deze keuze bij de foto moet passen. 

Fotokeizer fotografeert in RAW. Dit zijn ruwe digitale 'negatieven'. Deze bestanden moeten handmatig worden ontwikkeld. Hiervoor gebruikt Fotokeizer speciale software zoals Lightroom. In deze software worden technieken toegepast die ook in het analoge tijdperk tijdens het afdrukken van filmrolletjes werden gebruikt. Door in RAW te fotograferen kan het maximale uit een digitaal 'negatief' worden gehaald. Het resultaat is een JPEG bestand dat voor print of website doeleinden kan worden gebruikt. 

kleuren foto van kerk in besneeuwd berglandschap
Kerk Ramsau kleur
Foto van paddenstoelen bij rivier
Paddenstoelen bij rivier
Panoramafoto van zonsondergang in de bergen
Reit im Winkl - avondlucht
Foto van berg in Dolomieten
Dolomieten Langkofel
Foto van heide landschap in Brabant
Heide landschap Mierlo
Foto van tractor in het veld
Wijnandsrade tractor in veld
Foto van Italiaans wegwerkershuisje in sneeuw
Dolomieten kanteniershuisje
Foto van besneeuwd Beiers landschap
Reit im Winkl sneeuw landschap
Foto van brandblusser hoog in de bergen
Stelvio en brandblusser

Architectuur en tuinen

Foto van rode muur in tuinontwerp
Tuinen Appeltern rode muur
Foto van schilderij in tuin
Tuinen Appeltern schilderij muur